Een heel fijn aspect van festivals: in tegenstelling tot kantoren zijn er op festivals geen dresscodes. Oftewel: leef je uit als het om je festival outfit gaat! Je moet op een festival héél erg je best doen als je op wilt vallen, dus je hoeft niet bang te zijn om de stoute (of kleurrijke of glitterende of hele oude) schoenen aan te trekken. Hier 8 tips om je op weg te helpen bij het kiezen van de perfecte festival outfit.
8 Tips voor de ultieme festival outfit
Tip #1: Moet het nog langer mee? Laat het thuis
Heb je splinternieuwe Air Jordans? Dan is het verstandig én ook goedkoper om die gewoon thuis te laten. Het festival is een plek waar je bij uitstek niet gewaardeerd wordt om hoe duur de merkkleding is die je draagt, maar vooral hoe lijp je festival outfit eruitziet. Daarnaast zijn je nieuwe dure schoenen of blouse al snel besmeurd met modder of liters bier. Thuislaten dus.

Tip #2: Zorg voor een festival outfit met comfort
Hoe tof je er ook uitziet; als je de hele festivaldag – of het hele festivalweekend – geërgerd bent omdat je kleding kut zit, dan word je er niet blij van. En op een festival is een vrolijk hoofd toch het beste onderdeel van de outfit, dus zorg ervoor dat de kleding (en schoenen) die je draagt goed zit; je moet er een hele dag in (of op) rondlopen.
Tip #3: Denk in lagen
We leven in Nederland. Regen, zonneschijn, bewolking, kou en warmte wisselen elkaar maar al te graag af. Zelfs al schijnt de zon de hele dag, dan kan het ‘s avonds nog steeds aardig afkoelen. Dus denk altijd in lagen. T-shirt of jurkje, blouse, vest, slobbertrui, poncho. Zorg altijd dat je genoeg bij hebt; is het te warm? Dan gooi je het voor onbepaalde tijd in een kluisje!

Tip #4: Ben creatief
Creativiteit wordt altijd gewaardeerd in een festivaloutfit. Dus ga ervoor. Knip gaten om je tepels in een T-shirt. Scheur de onderkant van die lange jurk en maak er een sexy jurkje van, naai twee kledingstukken aan elkaar, mix, mix, mix en match (of juist niet).
Tip #5: Totaalpakkies zijn altijd goed
De co-ord (de officiële naam voor het totaalpakkie) Je hebt ze voor zowel mannen als vrouwen als geslachtlozen en ze zijn er écht in alle kleuren en alle patronen – ananassen, Disney figuren, driehoekjes, waterpomptangen, sterretjes, bananen en meer – die je maar kunt bedenken. Stijlvol, kleurrijk, creatief, gek en geweldig. Zoek online en vind.

Tip #6: Geef de hoed een kans
Draag je normaal geen hoeden (die kans is natuurlijk aanwezig), maar wil je graag eens een hoed proberen. Draag een hoed naar een festival. Je komt erachter of het bij je past, je bent waarschijnlijk ontzettend stijlvol bezig én het beschermt je tegen de zon! Geef een hoed de kans.
Tip #7: Accessoires x Accessoires = festival outfit
Zonnebrillen, armbanden, horloges, ringen, kettingen, bandana’s om je nek of arm of pols, mouwophouders, kleine tasjes, grote tassen, sigarettenhouders en alles wat met jezelf versieren te maken heeft. Lekker DOEN!

Tip #8: Zorg voor een lach op je eigen gezicht
Cliché en misschien een beetje zoetsappig; maar een vrolijk gezicht is en blijft toch echt het allerbelangrijkste aspect dat een mooie festival outfit helemaal afmaakt. Iedereen is anders, dus zorg er vooral voor dat jij zelf vrolijk wordt van je outfit!
Heb jij nog tips voor ons?
Zijn we iets vergeten? Laat het ons hieronder in de comments weten.
Lees ook…

The hangover van een 30-plusser
Waar je als frisse twintiger nog rustig hele weekenders non-stop zonder problemen doorhaalde, ben je als 30-plusser ineens compleet naar de tering na een dagje festival.

Festivals eind zomer 2021 – waar moet je aan denken?
Niet mei, juni en juli, maar vooral september zal dit jaar dé festivalmaand moeten worden. Hier vind je een aantal tips ter opfrissing om je voor te bereiden op die festivalmaand.

Krijg jij ‘m hard?
Voor een man geldt de gouden regel: “Zaad moet koste wat kost gepusht worden”. Zoals bekend is iedereen op een festival
1 comment