Je pakt een frietje, maar je kan er niet bij omdat de sauzen ervoor zitten. Je graaft met je hand door de brei van curry, mayo en uitjes heen om bij je friet te komen. Eenmaal onderin de zak heb je geen saus meer over omdat je die noodgedwongen met de eerste frieten mee op moest eten.
Ze zouden degene die de puntzak heeft verzonnen eigenlijk de straf moeten geven dat hij heel zijn leven alleen maar friet speciaal uit een puntzak mag eten. Hier wel het recept, want het geeft toch wel dat festivalgevoel. Waarom makkelijk doen als het ook smerig kan?
Biofriet speciaal in een onhandige puntzak
Voor ongeveer 4 personen [of 2 met ontzettend veel honger]

Ingrediënten
- 8 grote kruimige biologische(!) aardappelen – ongeveer een kilo
- Zout
- Mayonaise
- Curry
- Een ui – indien gewenst, zonder uitjes is ook lekker
Benodigdheden
- Een frituurpan
- Frituurolie
- Een puntzak

Bereiding
- Schil de aardappelen en snijdt ze in frietennnn – ongeveer 1 x 1 centimeter.
- Leg de frieten in koud of lauwwarm water – om het overtollige zetmeel te verwijderen.
- Bak de frieten 4 à 5 minuten voor in het frituurvet op 150 graden -als ze aan het oppervlak beginnen te ‘borrelen’ haal je ze eruit.
- Laat de frieten ongeveer een uurtje afkoelen tot kamertemperatuur – even chillen.
- Snipper inmiddels de ui – indien gewenst
- Bak de frieten 4 à 5 minuten af in het frituurvet op 180 graden.
- Gooi de frieten in een puntzak.
- Bedek de frieten met net zo veel mayonaise en curry en uitjes, totdat je eigenlijk geen friet meer kunt zien of pakken zonder er een gore boel van te maken en GENIET!
Extra tips
Voor het echte gevoel eet je een aantal van de frieten ook op de welbekende ‘haringmanier’. Als er dan een klodder mayo op de grond valt dan is dat maar zo.
1 comment